WAARSCHUWING: Op deze manier kunnen mensen je Snapchats opslaan zonder dat je het weet!

Een foto op Snapchat kan achteraf niet ongemerkt bekeken worden. Bij het maken van een screenshot wordt er namelijk een melding verzonden. Dit kan binnenkort wel eens verleden tijd zijn, want Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd aan iOS11, genaamd Schermopname. Hiermee kan je het scherm van je iPhone of iPad filmen, terwijl je deze bedient. Veel mensen zijn bang dat er ongewenste opnames worden gemaakt.

ONGEMERKTE OPNAMES
Berichten, Snapchats, gesprekken via FaceTime of Skype; alles kan opgenomen worden door de nieuwe functie. Er worden geen meldingen verstuurd door de functie, dus mensen weten niet dat hun gesprekken, berichten en beelden worden opgenomen. Stel: Jij bent met je vriendin in gesprek over je ex-vriend. Jouw vriendin kan met één druk op de knop heel het gesprek opnemen, zonder dat jij dat weet.

VOORDELEN
Natuurlijk heeft de nieuwe functie ook voordelen. Als je bijvoorbeeld je moeder wil uitleggen hoe ze nu precies iets moet plaatsen op Facebook, kan je het voordoen op jouw telefoon en de video naar haar doorsturen. Of je kunt natuurlijk video’s van tevoren opnemen, zodat het je buitenshuis geen data kost. Net zoals deze jongen waarschijnlijk gaat doen.

GEBRUIK
Als je iOS11 hebt gedownload, is het heel simpel om de functie te gebruiken. Je gaat naar Instellingen en drukt vervolgens op Bedieningspaneel. Daarna kun je kiezen om het biedingspaneel aan te passen via Pas regelaars aan. Door simpel de functie Schermopname toe te voegen, kun je voortaan via je biedingspaneel de functie opstarten en gebruiken.

DEEL dit bericht!


Wat vind jij? Reageer hieronder: