Ze ging langs voor een routine echo en ontdekte dat zij een miskraam heeft gehad…

Er zijn maar weinig dingen in het leven zo hartverscheurend als het verliezen van een kind. Over het algemeen denken we aan een kind dat al geboren is, wanneer we het woord ‘kind’ horen.

Maar er zijn ook miskramen.

Iedereen die een miskraam heeft meegemaakt, kent het vreselijke verdriet dat daarna volgt. Maar de meeste mensen kunnen dit verdriet niet verwoorden. Daarom vonden we dat we dit bericht, dat in januari 2017 door Emily Christine Fauver op Facebook werd gepost, met jullie moesten delen.

“De echo werd gemaakt en ik zag de beelden voor me. Mijn hart ging tekeer. Het was zo spannend!
Mijn man en ik keken al ruim een jaar uit naar deze dag. Maar deze beelden waren anders, er was iets mis.
Ik kon niks zien, omdat mijn lichaam slechts uren verwijderd was van een miskraam.
De gynaecoloog was stil en ik wist het gewoon. Ze verliet de kamer en mijn man verzekerde me direct dat “alles goed was.” Maar dat hoef je niet aan iemand te vertellen die honderden echo’s heeft bekeken. Iemand die op Instagram heeft gezocht naar hashtag “8 weken” om vast te zien hoe haar baby er nu uit zou moeten zien.
Ik wist dat het foute boel was en dat was het ook.
Ik weet nog dat ik niet durfde te huilen. Ik had het gevoel dat ik niet mocht huilen “Ik was nog niet zo lang zwanger” en “dit komt zo vaak voor.”

Wat vindt jij hier van?


Wat vind jij? Reageer hieronder: